Kaupunki- ja matkakuvaus

E-M10 Mark IV - luotettava kumppani

Vuosi 2020 on ollut täysin poikkeuksellinen globaalin COVID-19-pandemian ja siitä seuranneiden rajoitusten myötä, ja tämä on nyt vallitseva tilanne. Olen aina pitänyt urbaanien tilojen kuvaamisesta, ja nautin ympäri maailmaa sijaitsevien kuhisevien kaupunkikohteiden kuvaamiseen liittyvistä haasteista odottaessani hetkeä, jolloin voin taltioida kohteen ilman yhtään ihmistä. 

Kun minulle tarjottiin tilaisuutta kuvata E-M10 Mark IV kameralla, en malttanut odottaa, sillä tähän liittyi omat haasteensa. Ennen olen saattanut kulkea pitkin kaupunkeja tuntikausien ajan odottaessani kuvaustilaisuuden kehittymistä, tai yksittäistä hetkeä, jolloin ruudussa on yksittäinen tuntematon henkilö luomassa perspektiiviä. Tässä tilanteessa minun on muokattava kuvaustapaani, huolehdittava turvaetäisyyksistä ja suoritettava kuvaaminen hyvin lyhyen ajan sisällä.

Toimin Englannin julkisen terveydenhuoltojärjestelmän (NHS eli National Health Service) tärkeänä työntekijänä, joten minun oli edelleen matkustettava Lontooseen töihin samalla kun muu kaupunki oli ulkonaliikkumiskiellossa. Kävelin työmatkani kotiin päivittäisen liikuntatarpeen tyydyttämiseksi ja pääni tyhjentämiseksi. Koin tärkeäksi taltioida äkillisen elämänmuutoksen ja pyrkiä löytämään tavan selittää sitä itselleni.

Viime vuosina olen ollut onnekas saadessani matkustella ympäri maailmaa, ja voin hetkeäkään epäröimättä sanoa, että E-M10-sarja on ollut tähän mennessä luotettavin kuvausvälineeni. E-M10 Mark IV ei tehnyt poikkeusta, ja uudelleen muotoiltu kädensija asettui heti mukavasti käteeni ja antoi tukevan otteen kamerasta. Kun kaikki ympärillä oleva tuntuu olevan jatkuvassa muutoksessa ja myllerryksessä, kuvaaminen tutun oloisella E-M10 Mark IV kameralla toi tervetullutta vaihtelua.

Lue lisää

Olen kerran matkustanut kuvaamaan erästä rakennusta yli 150 kilometrin matkan vain havaitakseni perillä, etten ollutkaan ladannut kamerani akkua! Olen oppinut virheestäni, mutta nyt voit ladata kameran ulkoisella varavirtalähteellä. Tämä on pieni mutta hyödyllinen lisäominaisuus, ja yksi asia vähemmän huolehdittavanani reissatessani kameran kanssa.

Olen aina kokenut valokuvaamisen jännittäväksi, ja se on antanut minulle mielenrauhaa. Olen kokenut E-M10-sarjan kamerat ja objektiivit luotettaviksi, ja ne tuottavat laadukkaita kuvia eivätkä rajoita kuvaamistani. Aina kun lähden ulos kuvaamaan, pakkaan mahdollisimman kevyesti, joten E-M10 Mark IV on täydellinen kaltaisilleni, jotka ovat aina liikkeellä.

Lue lisää

Kirjoittaja ja kuvaaja: Martina Govindraj