Kaupunki- ja matkakuvaus

72 tuntia Prahassa uuden OM-D E-M1 X ‑kameran kanssa

Tämä monipuolinen kuvaportfolio, jossa on eri olosuhteissa ja eri asetuksilla otettuja kuvia, koostettiin vain OM-D E-M1X ‑kameralla ja M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO- ja M.Zuiko Digital ED 7-14mm F2.8 PRO ‑objektiivilla, jotka kaikki mahtuvat vaivatta pieneen laukkuun. Näin pienikokoiseksi ja joustavaksi Olympus-kamerajärjestelmä on tullut.

Objektiivien ja pienikokoisten runkojen huomiota herättämätön luonne mahdollistaa nopeat katukuvat ilman kiusallisia hetkiä ja katseita. Vaikuttava kuvanvakaaja helpottaa sitä entisestään – et tarvitse jalustaa etkä monopodia. Roiskeenkestävien runkojen ja objektiivien ansiosta kuvaaja voi jatkaa kuvaamista säästä riippumatta. Tämä on erityisen hyödyllinen piirre, kun käytettävissä oleva aika on rajallinen.

Ensimmäisenä päivänä ystäväni, näyttelijä Vasia Badiou ja minä kävelimme kaupungin tunnetuimmissa turistipaikoissa ja kujilla kauniissa auringonpaisteessa.

Lue lisää

Toinen päivä oli kuitenkin ennusteen mukaisesti sateinen ja hämärä. Vietimme aamun sisällä, mutta sää ei korjaantunut. Näin ollen päätimme kaikesta huolimatta lähteä ulos, ja tässä vaiheessa uuden kameran kuvanvakaaja näytti kyntensä. OM-D E-M1 X taltioi mahtavia kuvia tärinässä, kaatosateessa ja jäätävässä kylmyydessä – ja jopa heikossa valossa.

Kun aurinko laskeutuu, kaikki muuttuu siniseksi. Koemme vaikuttavan ja kuuluisan Sinisen Prahan. Pimeys laskeutuu ympärillemme, mutta emme siltikään tarvitse jalustaa tai monopodia. Tehokas kuvanvakaajajärjestelmä mahdollistaa kuvauksen käsivaralta 1 tai jopa 5 sekunnin valotusajalla ja 50 megapikselin tarkkuudella näillä valotusajoilla!

Tämä jos mikä ilmentää järjestelmän tehoa, liikuteltavuutta ja joustavuutta.

Kirjoittaja ja valokuvaaja: George Marinakis

Lue lisää