Kaupunki- ja matkakuvaus

Paras kumppani luontokuvaukseen

Matkailijana sain mahdollisuuden kokeilla uutta E-M5 Mark III kameraa Etelä-Tirolissa viikon ajan. Kokemus oli ainutlaatuinen ja suosittelen sitä lämpimästi jokaiselle luonnosta ja huikeista maisemista nauttivalle. Ympäristö oli epäilemättä ihanteellinen tähän tarkoitukseen.

Olen hämmästynyt siitä, miten kompakti ja kevyt kamera on, ja miten monia uusia toimintoja siinä on. Olympus on ajatellut kaikkea. Pienempänä ja entistä kompaktimpana kuvaajat, jotka tarvitsevat paremman otteen, voivat lisätä siihen entistä suuremman tartuntakahvan.

Totesin rungon ja objektiivien vesitiiveyden sateessa – mikä on yksi järjestelmän perusominaisuuksista – ja voin todeta parannukset eikä minun tarvitse huolehtia kameran päälle putoavista sadepisaroista. Nyt olen valmis kuvaamaan peuroja ja hirviä luonnonsuojelualueella tuntikausien ajan.

Lue lisää

Kamera on pieni, joten se on lähes huomaamaton, mutta ohjeeni luonnossa villinä elävien eläinten kuvaamiseen on käyttää monipuolista zoomobjektiivia, kuten M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3, ja sijoittautua puiden taakse. Voit myös käyttää äänetöntä laukaisinta, jotta eläimet eivät säikähdä ja pakene.

Stelvion alueella on korkeita huippuja, joille kiipeäminen on työlästä, joten mukaan otettavan kaluston on oltava sekä monipuolinen että kevyt kantaa. Tällä kertaa mukanani oli vain kaksi objektiivia: monipuolinen M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO ja M.Zuiko Digital ED 14-150mm F4-5.6 II. Ensin mainittua käytin maisemakuvaukseen ja toisen otin varalle eläinten kohtaamistilanteisiin – tällainen tulikin eteen hauskan murmelin muodossa. Haluan hyödyntää sekä nousevan että laskevan auringon valoa, ja varhainen aamu ja auringonlasku ovatkin otollisimmat hetket taltioida paras valo korkeimmilla huipuilla.

Lue lisää

Olen monta kertaa tullut huomaamaan, miten raskaaksi painavan kaluston ja useiden akkujen kantaminen voi käydä, ja joskus on tehtävä raskaita päätöksiä siitä, mitä ottaa mukaan ja mitä jättää pois. Sain kuvattua koko päivän yhdellä akulla Olympus E-M5 Mark III kameralla. Kuvasin jopa video-otoksia nousun aikana tarvitsematta lisäjalustaa tai vakaajaa.

Reitin varrella löysin itseni usein vaihtamassa objektiivia vuoristoiselta alueelta kovassa tuulessa ilman suojaa, joten vaihto oli tehtävä lennossa. On tärkeää, että objektiivin saa vaihdettua riittävän nopeasti, eikä Olympus aiheuta päänvaivaa tässä asiassa, sillä vuosienkaan käytön jälkeen minun ei ole vielä tarvinnut puhdistaa kennoa. Haluan lisäksi todeta, että objektiivin voi huoletta vaihtaa myös haastavissa sääolosuhteissa. Matkan aikana sain seuraa muutamista aaseista, joita näkyi kiinnostavan, miksi istuin lattialla.

Viikon Olympus E-M5 Mark III kameralla kuvattuani ja eri olosuhteissa sitä testattuani voin todeta, että se on ihanteellinen matkakamera: se on kevyt, siinä on vaihdettavat objektiivit, se tarkentaa luotettavasti ja nopeasti, ja olen varma, että se täyttää jokaisen kevyttä kuvauskalustoa reppuunsa etsivän matkakuvaajan tarpeet.

Kirjoittaja ja kuvaaja: Oliver Vegas

Lue lisää