Video

Sukeltamista Senooteilla meksikolaisen merenneidon kanssa

Missä meri kohtaa taivaan, missä valtavat merihirviöt hallitsevat vesiä ja mihin merirosvot hautaavat aarteensa – täällä saatamme löytää merenneidot, joista niin monet merikarhut ovat puhuneet, kun päivänvalo himmenee ja aistit ovat turtuneet liian monen lasillisen jälkeen...

Meksiko odottaa meitä kiehtovine, sademetsään raunioiden alle hautautuneine kadonneine kulttuureineen. Ryhmämme, joka koostuu sukelluskuvaajista, videokuvaajista, luolasukeltajista ja amerikkalaisesta huippumallista, on matkalle syvälle Jukatanin niemimaan viidakkoon – jossa trooppinen sademetsä levittäytyy tasankojen ylle kuin vihreä matto, ja maaseutu on täynnä täysin läpipääsemätöntä kasvillisuutta. Tämä on taianomainen paikka, josta löytyy kulkuväylä mystiseen ja pimeään vedenalaiseen maailmaan – Senoottien salattuun maailmaan, täysin poikkeuksellisen vedenalaisen muotikuvauksemme sijaintiin.

Vaimoni Melanie ja minä sukellamme Mayojen vedenalaisiin maailmoihin kuvataksemme Amerikan huippumallia Hannah Fraseria alias Hannah-merenneitoa Meksikon Senooteilla täysin poikkeavalla tavalla. Tänään puhutaan meksikolaisista luolista Pariisin catwalkien sijaan. Projektiamme on suunniteltu jo pitkään, ja se on suoritettava mahdollisimman keskittyneesti. Henkeäsalpaava seikkailumme käynnistyy hyvin yksityiskohtaisella ja perinpohjaisella briiffauksella. Pro Die Internationalin haltija Markus Fleischmann ja sukellusoppaamme Matt selvittävät kaikki käyttäytymissäännöt, joita meidän on noudatettava sukeltaessamme senoottiin. Selkeät säännöt, selkeät ohjeet. Ei jossittelua eikä muttia. Tämä on erityisen tärkeää, sillä tämä kuvaus tapahtuu ensimmäistä kertaa Senoottien SISÄLLÄ eikä ÄÄRELLÄ.

Lue lisää

Sisäänpääsyn kohdalla vesi on kristallinkirkasta ja se hehkuu käsittämättömissä sinisen, vihreän ja turkoosin väreissä. Lämpötila on noin 25 °C, joten se on tervetullutta vaihtelua Meksikon kuumiin sademetsiin.

Ohitimme muutamia kilpikonnia ja sukelsimme luolaan, jonka yläosa on täynnä ilmaa. Näin ollen myös mallimme Hannah pääsee sinne vaivatta. Luolan sisäänkäynnillä vastassamme on vaikuttava valoshow. Auringonsäteet läpäisevät kristallinkirkkaan veden ja suuntaavat maahan, jossa on käynnissä huikea valotanssi. Siellä hän on: meitä lähestyy hitaasti merenneito – käynnissä on mystinen ja taianomainen kohtaaminen kauniin otuksen kanssa. Näkyvyys on yli 100 metriä. Huikeat, valon täyttämät alueet ovat kuitenkin kokonaan veden alla, ja niihin pääsee vain tarkan konsultoinnin ja erityisten turvatoimien kautta. Pidämme kiinni kiinteistä kulkunaruista, jotka risteilevät luolaverkostossa, ja siirrymme koko ajan kauemmas kohti pimeyttä tässä vaaralliselta ja kiehtovalta tuntuvassa seikkailussa. Äkkiä pimeyden keskeltä ilmestyy esiin palatsimaisia saleja. Ne ovat täynnä stalagmiitteja ja stalaktiitteja, jotka hohtavat kullan eri sävyissä valaisintemme loisteessa. Merenneitomme jatkaa matkaansa kapeiden aukkojen ja valtavien kalkkikivimuodostelmien läpi. 15 minuuttia kestäneen sukelluksen jälkeen saavumme vihdoinkin senootin keskelle. Nousemme pintaan. Tässä kohtaa luola ei ole täysin veden alla, joten se toimii täydellisesti henkeäsalpaavana ympäristönä tälle täysin poikkeukselliselle muotikuvaukselle.

Lue lisää

Mikään sijainti ei ole täysin samanlainen toisen kanssa. Jokainen senootti ja jokainen näkymä on erilainen ja on omalla tavallaan kuvauksellinen – yhtäältä pimeä ja mystinen; yhtäältä majesteettinen ja ylitsepursuava. Meksikon Senootit kiehtoivat sekä meitä että mallia.

Se on kuin liitto naisen ja kauniin meren kanssa. Jäämme täysin sanattomiksi. Auringonvalo, ihmiskehon esteettisyys veden alla sekä sukeltaminen syvälle Mayojen, merenneitojen ja seireenien kadotettuihin maailmoihin, mykistää meidät kokonaan. Ja lopussa löysimme etsimämme: häkellyttävän satumaisen merenneidon. Ainoa asia, mikä puuttuu, on rakastava ihmispuoliso, joka pelastaa tämän sieluttoman, merenneidon elämään tuomitun otuksen kohtalostaan. Valitettavasti ryhmämme miespuolinen jäsen on jo varattu...

Kirjoittaja ja kuvaaja: Melanie ja David Benz yhteistyössä videokuvaaja Niklas Nischken kanssa

Lue lisää