Video

Kokemukseni kameralaukkuvideoiden kuvaamisesta Portossa ja Vigossa

Olin aiemmin kuvannut markkinointimateriaalia Olympukselle, joten olin hyvin mielissäni, kun Olympus lähestyi minua uudelleen pyytääkseen minua tuottamaan lisämateriaalia uusinta kuvauslaukkumallistoa varten. Uusi mallisto koostuu Cosyspeed Streetomatic ‑olkalaukusta, sisäkkäisestä Manfrotto Explorer ‑laukusta ja monikäyttöisestä Everyday Camera Backpack ‑repusta.

Halusimme kuvata käyttökokemusta mahdollisimman todenmukaisesti yhdessä valokuvaajien päivittäin käyttämien tarvikkeiden kanssa. Käsikirjoitus oli yksinkertainen: käyttäisimme joka tarinassa eri valokuvaajaa ja esittelisimme tuotteiden ulkoasua ja ominaisuuksia tyypillisen päivän aikana. Valikoimme päähenkilöt kohdemarkkinoiden mukaan ja valitsimme sitten kolme kuvauspaikkaa. Streetomatic-olkalaukun kuvauspaikaksi valitsimme Porton, joka on Portugalin mahtava historiallinen alue Dueron rannoilla. Explorer-olkalaukulle valitsimme uudemman kaupunginosan moderneine arkkitehtuureineen. Olympuksen uusi Everyday Camera Backpack ‑reppu puolestaan kuvattiin Espanjan Vigossa, jossa Jules Vernen mukaan on Kapteeni Nemon tiukimmin varjeltu salaisuus.

OM-D E-M1X lanseerattiin vain muutama viikko ennen tätä toimeksiantoa, ja uuden OM-Log 400 ‑tilansa (nyt saatavilla myös OM-D E-M1 Mark II ‑kameraan uusimman laiteohjelmistopäivityksen avulla) ansiosta kuvauskalustomme valinta oli ilmeinen. Uuteen kameramalliin totuttelu vie tavallisesti jonkin aikaa, mutta Olympus OM-D ‑malliston tapauksessa siirtyminen yhdestä mallista toiseen on helppoa, koska valikkorakenne on hyvin samankaltainen. Jäljelle jää vain tutustuminen uusiin ominaisuuksiin sekä totuttautuminen suorituskykyyn ja kaikkien monipuolisten toimintojen käyttöön.

Lue lisää

Toimeksiantoa varten valitsemamme objektiivit olivat M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO ja M.Zuiko Digital 45mm F1.2 PRO – kaksi objektiivia, joiden tulisi löytyä jokaisen videokuvaajan laukusta ja jotka ovat henkilökohtaisia suosikkejani. Laatu on ensiluokkainen, myös täydellä aukolla kuvattaessa. Niitä on helppo käyttää sisäänvedettävän manuaalisen tarkennusrenkaan (ehdottoman tärkeä videokuvauksessa) ja peaking-toiminnon ansiosta. Jos tavoitteena on vielä suurempi tarkkuus, M.Zuiko Digital 7-14mm F2.8 PRO ja M.Zuiko Digital 75mm F1.8 PRO täyttävät kaikki odotukset.

OM-Log 400 ‑tilan valinta edellytti, että ISO-herkkyydeksi valitaan vähintään 400. Harmaasuotimia käyttämällä saimme kuvattua jopa aukolla F1.2! OM-Log 400 ‑tila mahdollistaa kuvaamisen suuren kontrastin tilanteissa ilman että yksityiskohdat häviävät valoissa tai varjoissa.

LUT:n avulla värimäärittely ja korjaaminen on helppoa jälkikäsittelyn yhteydessä.

OM-D E-M1X tuotti käyttöömme laadultaan merkittävästi parempaa videokuvaa.

Sisäiseen kuvanvakaajaan tehdyt parannukset ovat myös merkittäviä: et tarvitse erillisiä lisävarusteita, vaan ainoastaan kameran ja vakaan käden. Minulle tämä oli yksi OM-D-malliston parhaista ominaisuuksista – erityisesti videokäyttöä silmällä pitäen. Ketteryys ja nopeus sekä pienempi koko merkitsevät, että sulaudut joukkoon huomaamattomasti kuin turisti, missä ikinä kuvaatkin.

Lue lisää

E-M1X-kameran yleinen ketteryys on toinen merkittävä kehitysaskel. Tarkennusjärjestelmä sekä sen kyky seurata kohdetta joko perinteistä C-AF:ää tai seurantajärjestelmää käyttämällä on nopea ja tehokas. Se sietää vaihtelevia kuvaustilanteita erinomaisesti, ja se soveltui ihanteellisesti tähän työhön.

Videoita kuvattaessa myös äänellä on suuri merkitys, ja vaikka tässä tapauksessa musiikki oli etusijalla, saatoimme silti kuulla ja tunnistaa joitakin ulkoisesti tallentamiamme ääniä. Käytimme tallentamiseen kevyttä ja korkealaatuista LS-P4-tallenninta.

Tuloksena syntyneet kolme markkinointivideota sekä suuri määrä mainoskuvia vahvistivat päätöstäni jatkaa Olympuksen käyttöä ensisijaisena video- ja tallennuslaitteistonani. Ensiluokkainen laatu, suorituskyky ja monipuolisuus.

Katso alla jokaisen kolmen kameralaukun markkinointivideot ja vilkaise myös kulisseihin katsomalla Making of ‑video.

Kirjoittaja ja videokuvaaja: Fernando Rey Daluz

Lue lisää